Lifestyle

Status: single & happy – 5 tips om een happy single te worden

Het is Valentijn: het feest der liefde. Overal zie je hartjes, rode rozen, schattige kaartjes en verliefde blikken. Heerlijk toch? Tenminste, als je in een gelukkige relatie zit.

Als ik in een relatie ben, probeer ik mijn vriend het hele jaar door te verrassen met kleine dingen. Want ik vind zeker niet dat je je liefde enkel moet tonen op Valentijn. Maar toegegeven, op Valentijn mag het wat meer zijn. Ik zorg dan dat we iets leuks gepland hebben of ik maak het gezellig thuis, ik koop een leuk cadeautje en misschien wel een nieuw setje lingerie. Want stiekem vind ik het geweldig om iemand te verwennen.

Dit is het derde jaar op rij dat ik Valentijn alleen vier. Voor singles is Valentijn vaak een kwelling. Want op Valentijn lijkt het alsof je alleen overblijft in een zee van verliefde koppels. Zelf had ik het er de afgelopen jaren ook best moeilijk mee. Maar dit jaar voelt anders. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat ik een happy single ben geworden. Natuurlijk zou ik het fantastisch vinden om weer verliefd te zijn. Het is alleen geen must meer en ik laat me er zeker niet langer verdrietig door maken.

Vandaag deel ik mijn persoonlijke ervaringen met alle niet zo happy singles. Zo hoop ik dat ze snel tot inzicht komen dat single zijn helemaal niet zo erg is.

Van niet zo happy single naar happy single!

  1. Blijf een tijdje single

Ik heb enkele lange relaties gehad. Deze relaties volgden elkaar vrij snel op en dit leek vanzelf te komen. Zonder een vriend was er een leegte en die wou ik steeds zo snel mogelijk weer opvullen. Dit is een valkuil die je snel in een afhankelijke positie dwingt. Mijn laatste relatie heeft me best wat energie gekost en de verleiding was groot om de leegte opnieuw op te vullen. Toch besloot ik de raad van anderen op te volgen: ‘Blijf nu maar een tijdje single om jezelf te leren kennen.’. Zo gebeurde het dus dat ik toen pas echt ben gaan nadenken over mezelf en over mijn toekomst. Deze keer zou ik het anders aanpakken.

  1. Focus op je eigen leven en investeer in jezelf

Ik heb er lang over gedaan om te weten wat ik wil. En om eerlijk te zijn weet ik het nog steeds niet voor 100%. Maar wel voor 90%. Tijdens mijn single bestaan heb ik mezelf pas echt leren kennen. En dat voelt super. Als ik even terugblik op mijn single leven, heb ik fantastische dingen meegemaakt die nooit gebeurd zouden zijn moest ik een relatie hebben: heel veel nieuwe vrienden, vriendinnen en kennissen, geweldige feestjes, interessante opleidingen, grappige dateblunders, veel levenservaring en ontelbare onvergetelijke momenten met vrienden en vriendinnen. Deze dingen hebben me sterker als persoon gemaakt. Dat voel ik. Bovendien had ik als single voldoende tijd om mijn droom te verwezenlijken en daar is Stylepoint het resultaat van.

  1. Hou van jezelf

Ik denk dat ik nu pas weet wat er wordt bedoeld met ‘Je kan pas van een ander houden als je van jezelf houdt.’. Als je goed in je vel zit en een fantastisch leven leidt, is het eenvoudiger om van iemand te houden. Je hebt dan zoveel liefde te geven en houdt van iemand om de juiste reden. Niet om een of andere leegte op te vullen. Bovendien zijn zelfzekere en gelukkige personen aantrekkelijker. Je doet je toekomstige liefde hier dus ook een groot plezier mee.

  1. Kom buiten, ook als je daar even geen zin in hebt

Ik geef toe dat dit allemaal niet vanzelf gaat. Het is een proces. Bij de ene persoon gaat dit al sneller dan bij de andere. In het begin is het zeker niet eenvoudig om te geloven dat single zijn nu even de beste oplossing is. Je zal snel de neiging hebben om je op te sluiten. Doe dit niet. Ga naar leuke feestjes, spreek af met vrienden en vriendinnen, ga opleidingen volgen die je interesseren, ga fitnessen of whatever. Zorg er gewoon voor dat je veel nieuwe mensen leert kennen en veel leuke momenten beleeft. Enkel zo zal je na een tijdje echt kunnen genieten van het single leven.

  1. Heb geduld

Natuurlijk zullen er nog momenten zijn waarop je intens naar een relatie verlangt. Probeer dan dankbaar te zijn voor de dingen die je momenteel wel hebt en heb geduld. ‘Trust the timing of your life.’ is zo’n quote die blijven hangen is. Ik probeer te genieten van elk moment en geloof vast dat de ware ooit voor mijn neus zal staan. En dat moment zal het wachten waard zijn …

Ook als je in een relatie bent, is het belangrijk om in jezelf te blijven investeren. Zo verzeker je je onafhankelijkheid en geluk en dat is enorm aantrekkelijk. Ben je single? Dan hoop ik dat je net als ik een happy single bent. In het andere geval hoop ik dat je iets hebt gehad aan mijn persoonlijke ervaringen en tips.

Happy Valentine’s Day!

 

Trust the timing of your life.

 

p.s.: Omdat ik jullie graag verwen, geef ik een zelfgebreide oversized vest weg. Deelnemen kan nog t.e.m. 14 februari. Je kan meedoen door mijn Facebookpagina te liken, het originele bericht te delen en een vriendin in de comments van het originele bericht te taggen.

Misschien vind je dit ook wel leuk ...

Geen reacties

Schrijf een reactie

Solve : *
14 × 14 =