Style

Ontdek of jij zwarte kledij mag dragen.

Steffie Docx - stylepoint.be | LBD

Jurkje & body: Anine Bing bij Pand 1

“Mag ik zwarte kledij dragen?”

Ik krijg regelmatig de vraag of iedereen zwarte kledij kan dragen. Zwart is een erg populaire kleur die je er gesofisticeerd, elegant, sexy of net stoer kan laten uitzien. De Little Black Dress en het zwarte lederen jasje zijn bijvoorbeeld enorm geliefd. Bijna elke vrouw heeft er wel eentje in haar kast hangen.

Zelf ben ik fan van zwart maar ik moet toegeven dat het voor de meeste mensen niet de meest flatterende kleur is, inclusief voor mezelf. Zwart kan veel te hard overkomen en kan je gelaat doen verbleken. In de regel mag eigenlijk enkel het wintertype zwart dragen. Ben je een wintertype? Top! Jij staat fantastisch met zwart. Maar wat doe je als je een ander type bent en toch houdt van zwarte kledij?

Enkele voorbeelden op stylepoint.be van het wintertype: donker, koel en helder.

Het wintertype is een donker en helder type met een koele ondertoon.

 

This does the trick.

Hou zwart weg van je gezicht.

Ben je een lente-, zomer- of herfsttype? Hou zwart dan weg van je gezicht. Dit kan door voor een lage halslijn te kiezen. Je kan ook een kleur uit je kleurenpalet tegen je gezicht dragen. Dit kan met een sjaaltje, bloesje of jasje. Deze accentkleur kan je laten terugkeren in je schoenen of in een accessoire.

50 shades of black

Er bestaan oneindig veel tinten zwart. Als je een lente-, zomer- of herfsttype bent, draag je best zachtere stoffen of stoffen met textuur zoals tweed. Bij deze stoffen wordt het hevigste zwart geabsorbeerd waardoor ze minder donker overkomen. Satijn lijkt bijvoorbeeld wel erg donker.

Leeftijd

Hoe jonger je bent, hoe sneller je wegkomt met zwart. Naarmate je ouder wordt, wordt je uitstraling zachter en zal je al snel merken dat zwart niet de beste keuze is. Donkerblauw is dan vaak een betere optie.

 

Nog 5 algemene tips als je zwart wilt dragen …

  1. Speel het slim.

Als je zwart draagt, trekken andere kleuren de aandacht dus maak hier handig gebruik van. Zet enkel je beste eigenschappen in de verf door daar een accentkleur te dragen. Je huid telt in dit geval ook als een kleur. Je huid kan nogal sterk contrasteren met het zwart. Dit zorgt ervoor dat de ontblote lichaamsdelen de aandacht trekken. Deze truc kan je gebruiken om mindere puntjes te camoufleren maar ook om je mooiste lichaamsdelen te benadrukken. Heb je mooie schouders? Speel deze positieve eigenschap dan uit door voor een zwarte top met blote schouders te kiezen.

  1. Grote contrasten?

Als je een topje in een sterk contrasterende kleur zoals wit combineert met een zwarte broek, lijk je kleiner. Hou je kledij van je boven- en onderlichaam dus in dezelfde tint als je groter wil lijken.

  1. Speel met texturen.

Een hele outfit in katoen kan er nogal saai of goedkoop uitzien. Speel met texturen door bijvoorbeeld een zwarte jeans met een zwart satijnen topje, een zwart lederen jasje en zwarte suède pumps te combineren. Zo creëer je een stijlvolle look.

  1. Liever aanpassend dan oversized

Zwart slankt af. Zorg dat de kledij mooi aanpast en je lichaamsbouw flatteert.

  1. Metallic accenten

Metallic accenten of juwelen zijn erg mooi bij zwart. Ze geven je outfit extra cachet. Ben je een koel type? Kies dan voor zilveren accenten. Als je een warm type bent, ga dan voor gouden accenten.

Draag een kleur uit je kleurenpalet tegen je gezicht.

Speel met texturen. Metallic accenten geven extra cachet.

Grote contrasten maken je kleiner.

Misschien vind je dit ook wel leuk ...

Geen reacties

Schrijf een reactie

Solve : *
28 − 6 =