Lifestyle

Jasper Stuyven wint. En zijn chocolade ook!

stylepoint.be | chocolade atelier Stuyven - Ivan & Jasper Stuyven

Jasper Stuyven opende onlangs samen met zijn oom Ivan een chocolade atelier in Betekom: chocolade atelier Stuyven. Vorige week maandag ontmoette ik de renner daar om kennis te maken met zijn overheerlijke pralines. Afgelopen zondag won hij Kuurne-Brussel-Kuurne in stijl. Het gaat hem duidelijk voor de wind.

Jasper Stuyven wint Kuurne-Brussel-Kuurne

Proficiat Jasper! Deze 23-jarige Belg van Trek won zondag de 68e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne. Dit is de tweede wielerklassieker van het voorjaar. Iedereen was vol lof over zijn indrukwekkende prestatie. Jasper ontsnapte op 17 kilometer van de streep uit een kopgroep met onder andere Tom Boonen en Greg van Avermaet. 17 kilometer lang reed hij solo tegen een verbluffende snelheid in een snijdende en ijskoude wind. Hij leek onvermoeibaar en niemand kon hem inhalen. Volgens hem waren het zijn zwaarste 17 kilometers tot nu toe. Zijn moedige machtsvertoon zorgt er uiteindelijk voor dat hij de wedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne wint. Wie Jasper Stuyven nog niet kende, kent hem nu.

bron: cyclingweekly

Heistse Pijl

Ik ken Jasper al sinds 2011. Toen nam hij deel aan de Heistse Pijl in Heist-op-den-Berg. Hij behaalde daar de 3e plaats en ik mocht hem bloemen overhandigen.

Chocolade atelier Stuyven

Onlangs opende Jasper samen met zijn oom Ivan een chocolade atelier in Betekom. Vorige week maandag ontmoette ik hem in het chocolade atelier om wat bij te praten en om de ambachtelijke chocolade te proeven.

stylepoint.be | chocolade atelier Stuyven

Ik word hartelijk ontvangen in een stijlvolle zaak waar een overheerlijke chocoladegeur hangt. Prachtige pralines en koekjes, mooie creaties in chocolade en rijkelijk gevulde chocoladepakketjes doen mij meteen verlangen naar al dat lekkers. Ik mag een kijkje gaan nemen in het chocolade atelier waar deze hemelse zoetigheden ambachtelijk worden bereid.

stylepoint.be | chocolade atelier Stuyven - Ivan & Jasper Stuyven

Jasper weet me te vertellen dat chocolade de ultieme verwennerij is in de familie. Zijn nonkel Ivan verdiept zich al meer dan 30 jaar in chocolade want dat is zijn passie. Hij had vroeger al een chocoladezaak maar toen lag de focus vooral op workshops. Na een periode van rust begint hij nu samen met Jasper een nieuwe zaak: chocolade atelier Stuyven. Jasper en Ivan kiezen er bewust voor om kleinschalig van start te gaan. Ze leggen de nadruk op ambachtelijke pralines die gemaakt worden met exclusieve chocoladesoorten, gecombineerd met verrassende producten zoals thee, peperkoek en komkommer. Er zullen nog steeds workshops gegeven worden dus wie zich graag verdiept in het maken van pralines, laat deze kans best niet liggen.

stylepoint.be | chocolade atelier Stuyven

Ivan maakt en verkoopt de pralines. Jasper steekt regelmatig een handje toe in het atelier en de winkel maar houdt zich vooral bezig met de marketing en de sales. Hier komen zijn studies communicatiemanagement goed van pas. Een topteam als je het mij vraagt.

De favoriete praline van Jasper: een combinatie van melkchocolade en koffie praliné. Toch kan hij meestal neen zeggen tegen chocolade tijdens het seizoen. “Als ik er eentje eet, kan ik er niet meer afblijven”, verklapt de renner mij met een knipoog.

stylepoint.be | chocolade atelier Stuyven

Het was een erg aangename kennismaking met chocolade atelier Stuyven. Na afloop kreeg ik nog een doosje pralines mee naar huis. En ik moet Jasper gelijk geven… Eens je begint, kan je er onmogelijk afblijven. De pralines zijn echt waanzinnig lekker! Ze zijn stuk voor stuk verrassend en tegelijk verslavend. Vooral de combinatie van chocolade met een ganache van thee-extracten is nieuw voor mij. Maar oh zo lekker!

stylepoint.be | chocolade atelier Stuyven
stylepoint.be | chocolade atelier Stuyven

De pralines zitten mooi verpakt in een blikken doos. Knap gezien want zo gaan ze duurzaam te werk. Je kan de doos opnieuw laten vullen en zo € 1 korting ontvangen.

 

Meer info over chocolade atelier Stuyven vind je hier.

Adres

Aarschotsesteenweg 2

3130 Betekom

Openingsuren

Donderdag: 13u00 – 18u30

Vrijdag: 13u00 – 18u30

Zaterdag: 10u00 – 17u00

Misschien vind je dit ook wel leuk ...

1 Reactie

Schrijf een reactie

Solve : *
28 + 30 =