Style

De ronde zonnebril: iets voor jou?

Steffie Docx - stylepoint.be | ronde zonnebril - Valentino

De lente is begonnen! Tijd om even weg te dromen over zonovergoten terrasjes, parelwitte stranden, frisse cocktails, onvergetelijke festivals en swingende openluchtfeestjes. Better days are coming! In mijn vorige artikel kon je lezen wat de kledingtrends voor dit seizoen zijn. Vandaag schenk ik extra aandacht aan de zonnebrillen.

Meestal kopen we een zonnebril omdat hij er leuk uitziet. Maar we mogen niet vergeten dat een zonnebril je ogen ook moet beschermen. Investeer daarom in kwaliteit. Dit kost misschien iets meer maar je ogen zullen je dankbaar zijn.

Een goede zonnebril beschermt tegen schadelijke UV-stralen en zou steeds voorzien moeten zijn van het kwaliteitslabel UV 400 of het opschrift 100% UV bescherming. Check dit dus altijd even voor je een zonnebril aankoopt. Een goed exemplaar beschermt trouwens veel meer dan enkel je ogen want ook de dunne en dus gevoelige huid rondom je ogen wordt hierdoor beschermd. Deze huid is erg vatbaar voor huidveroudering. Door een goede zonnebril te dragen stel je rimpelvorming en kraaienpootjes in deze zone uit.

Ik vond het vroeger altijd erg moeilijk om een zonnebril te vinden die bij mijn gezichtsvorm past. Gelukkig bestaan hier enkele regeltjes voor die het kiezen van een zonnebril eenvoudiger maken. Binnenkort verschijnt er een artikel waarin ik deze trucjes met jullie deel.

Dit seizoen zal je vooral ronde zonnebrillen zien. Ik was zelf op zoek naar een nieuwe zonnebril en wou me toch eens wagen aan een ronde variant. Ik ging even langs bij Brilcenter in Heist-op-den-Berg omdat ik weet dat zij superveel keuze hebben. Ik ben er al jaren vaste klant. Ik mocht enkele ronde modellen passen. In het begin vond ik het even wennen maar nu ben ik een grote fan! Ik paste een model van Valentino, Gucci, Dolce & Gabbana, Fendi en Ray-Ban. Uiteindelijk koos ik voor Dolce & Gabbana. Ik vond de gouden details prachtig.

Steffie Docx - stylepoint.be | ronde zonnebril - Valentino

Valentino bij Brilcenter

Steffie Docx - stylepoint.be | ronde zonnebril - Fendi

Fendi bij Brilcenter

Steffie Docx - stylepoint.be | ronde zonnebril - Gucci

Gucci bij Brilcenter

Steffie Docx - stylepoint.be | ronde zonnebril - Ray-Ban

Ray-Ban bij Brilcenter

Steffie Docx - stylepoint.be | ronde zonnebril - Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana bij Brilcenter

Mensen met een ronde gezichtsvorm moeten wel opletten. Zij kiezen beter voor een afgerond vierkant model. Voor mensen met een uitgesproken vierkante gelaatsvorm geldt hetzelfde. Nog een tip die ik meegeef, is dat je altijd moet kijken naar de proporties. Heb je een klein gelaat? Kies dan voor een kleiner model. Heb je een groter gelaat? Dan sta je mooier met een groter exemplaar.

Ben jij fan van ronde zonnebrillen?

Misschien vind je dit ook wel leuk ...

Geen reacties

Schrijf een reactie

Solve : *
8 + 15 =