Style

7 redenen om de juiste kleuren te dragen

stylepoint.be - kleurrijke analysedoeken

Eén ding staat vast: we willen allemaal een goede eerste indruk maken. Uit onderzoek blijkt dat de eerste vier seconden bij een kennismaking van cruciaal belang zijn. Bovendien krijg je nooit een tweede kans om die eerste indruk te maken. Zorg dus voor een verpletterende eerste indruk. Gewoon uitstralen wie je bent en de beste versie van jezelf zijn, is voldoende. Dit kan door een persoonlijke stijl maar ook door de juiste kleuren te dragen.

 7 voordelen die je hebt als je de juiste kleuren draagt:

1. Je hebt een frisse uitstraling.

Iemand die de juiste kleuren draagt, ziet er frisser uit. De juiste kleuren doen je namelijk stralen. Bovendien verzachten ze ook je rimpeltjes en lijntjes. Hoe gek het ook klinkt.

2. Je voelt je beter in je vel.

Wie zich verzorgt, zal zichzelf gelukkiger voelen en meer zelfvertrouwen krijgen. Want wie er mooi uitziet, voelt zich ook mooi. Draag dus niet enkel de juiste kleuren voor de anderen maar vooral voor jezelf.

3. Je straalt uit wie je vanbinnen bent.

Je kledingstijl is iets waar anderen je aan kunnen herkennen. Zie het als je visitekaartje. Dit is je kans om uit te stralen wie je vanbinnen bent. Ben je een zacht type, laat dit dan merken in je kledij. Ben je wel te vinden voor een grapje? Zoek dan kleding met een knipoog.

4. Na een tijdje is je kledij op elkaar afgestemd.

Door je kledij steeds in de juiste kleuren te kopen, creëer je een garderobe die op elkaar afgestemd is. Kledingstukken passen onderling bij elkaar.

5. Je koopt minder.

Het vorige puntje brengt met zich mee dat je minder kleren hoeft te kopen. Zo heb je dus voldoende geld over voor die leuke vakantie of designerbag.

6. Je twijfelt nooit meer tussen 2 kleuren van hetzelfde t-shirt.

Je weet perfect wat de juiste kleuren zijn die jou doen stralen. Zo weet je meteen in welke kleur je dat leuke t-shirt moet kopen. Je kan doelgericht gaan shoppen en kan kleuren die jou niet staan volledig negeren. Time management!

7. Je krijgt vaker complimentjes.

De juiste kleuren dragen zorgen ervoor dat het plaatje klopt. Je kleurpatroon past bij je kleding en dat zullen de mensen rondom jou opmerken. Je krijgt dus vaker te horen: “Hé, wat zie jij er goed uit vandaag?!”

 

Wil jij weten welke kleuren jou mooi staan? Ontdek dan in dit artikel welk seizoenstype jij bent.

 

Een voorbeeld

Hoewel Blake er in beide outfits fantastisch uitziet, doet het oranje topje haar meer stralen. Het grijs geeft haar een doffe uitstraling. Dit komt omdat Blake een lentetype is. Lentes zijn erg mooi met lichte, heldere en warme kleuren zoals oranje.

Blake Lively in een muisgrijze outfit

Misschien vind je dit ook wel leuk ...

Geen reacties

Schrijf een reactie

Solve : *
8 + 20 =