Style

14 lentetrends 2016 die je nu wil hebben

Steffie Docx - stylepoint.be | playsuit Liberty Garden

De nieuwe lentecollectie hangt in de winkelrekken! Dat is goed nieuws want dat wil zeggen dat de lente op komst is. Nog even geduld voor we onze luchtige jurkjes en kleurrijke topjes kunnen bovenhalen. In dit artikel geef ik je 14 lentetrends 2016 mee die je meteen in je garderobe wil.

1. Veel roze en blauw

In de nieuwe lentecollectie tref je veel roze en blauw aan. Rose Quartz (een zachtroze) en Serenity (een mooi lichtblauw) zijn dan ook door Pantone uitgeroepen tot de twee kleuren van het jaar 2016. Ze worden apart gedragen maar kunnen ook gecombineerd worden.

Tasje: Bobo Tremelo

2. Blote schouders

Blote schouders zijn hip deze lente. Je hebt ze in twee varianten: off shoulder en cutouts. Een off shoulders top is de meest bekende variant. Bij deze top beginnen de mouwen pas op de bovenarmen. Het ziet eruit alsof je topje wat afgezakt is. Een cutout top is een top met uitsparingen bij de schouders. De hals of de décolleté zijn wel bedekt en het lijkt alsof er twee gaten op je schouders zitten.

Playsuit: Liberty Garden bij Helou Fashion

Top: Liberty Garden bij Helou Fashion

3. Wijde mouwen

De mouwen lopen deze lente wijd uit. Of ze nu lang, driekwart of kort zijn, deze trend is te zien bij alle mouwlengtes. Soms wordt de mouw onderaan weer smaller gemaakt zodat er een pofmouw ontstaat.

Playsuit: Liberty Garden bij Helou Fashion

4. Het Oxford hemd

Het klassieke overhemd is een must-have in 2016. Je zal hem deze lente zien in verschillende versies: oversized, jurkjes, met strikken, … In dit artikel zie je hoe ik een oversized hemd met blote schouders combineer.

5. Strikjes

Strikjes kunnen een leuk detail zijn. Deze lente zijn ze ook te zien in oversized varianten en op allerlei plaatsen.

6. Klassiek gestreept

Streepjes zijn helemaal hot: verticaal, horizontaal en diagonaal. Ze komen meestal voor in donkerblauw maar uiteraard zijn streepjes in andere kleuren ook erg trendy.

Stijltip: Horizontale lijnen verbreden en verkorten terwijl verticale lijnen versmallen en verlengen.

7. Grote gaten en rafels

We zien deze lente jeans met grote gaten en vooral op de knieën. Ze mag er lekker gebruikt uitzien. Ook rafels onderaan de broek zijn in. Het lijkt alsof je jeans gewoon afgeknipt is.

8. Glans en metallics

Glans en metallics zien we al enkele seizoenen opkomen. Dit seizoen kunnen ook metallics in felle kleuren. Vind je metallics in je kledij toch iets te veel van het goede? Ga dan voor metallic accessoires of schoenen.

Stijltip: Combineer maximum 1 item in metallic met een sobere outfit. Metallic trekt de aandacht.

Metallic sandaaltjes: La Boté

Metallic clutch: Lodi bij La Boté

9. Ruches en plooien

Wie dacht dat ruches en plooien ouderwets zijn, heeft het mis. Deze lente zijn ze weer terug van weggeweest. Je ziet ze in topjes, jurken en rokken.

10. Rokken

Dit seizoen zie je rokken in alle lengtes: mini, midi en maxi. Alles kan! Een kortere onderrok met daarover een langere rok in doorzichtige stof zal je ook vaak in de winkelrekken tegenkomen. De lange rok of jurk heeft vaak een split aan de zijkant. De kokerrok heeft soms een split of uitgesneden driehoekje aan de voorkant. Rokken worden dit seizoen opmerkelijk vaak gecombineerd met witte sneakers.

Maxirok: Gigue bij Helou Fashion | Top: Zalando

11. Net, gaas en kant

Kant is al enkele seizoenen erg populair. Dit seizoen zien we kant nog vaker in het straatbeeld en ook in leuke kleurtjes. Kant is erg vrouwelijk. Combineer het met sneakers voor een iets stoerder effect.

Dit seizoen komt daar ook gaas en netstof bij op verschillende plaatsen in kledingstukken.

12. Pyjama- of lingeriestijl

Omdat de stoffen dun en de stukken oversized zijn, kunnen kledingstukken soms wat weg hebben van een pyjama. Goed nieuws dus als je graag een hele dag comfy in pyjama rondloopt.

13. Maagdelijk wit

Maagdelijk wit is een echte hit. Zelf ben ik enorme fan van all white outfits dus ik ben zeker tevreden met deze trend. Je kan een witte broek of rok met witte bloes combineren of kiezen voor een jurkje of jump- of playsuit.

Playsuit: Liberty Garden bij Helou Fashion | Laarsjes met peeptoe: Caroline Biss bij La Boté

Laarsjes met peeptoe: Caroline Biss bij La Boté

14. Flared jeans

Je voelde hem misschien al aankomen. De flared jeans of ‘de broek met olifantenpijpen’ is aan een opmars bezig. Deze zal je de komende seizoenen steeds vaker zien. Durf jij het aan?

Stijltip: Flared jeans verlengt je benen.

Top: Liberty Garden bij Helou Fashion | Flared jeans: Helou Fashion

Misschien vind je dit ook wel leuk ...

Geen reacties

Schrijf een reactie

Solve : *
26 ⁄ 2 =